Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


KonserwowanieKawior z kabaczków

Czas przygotowywania: 20 minut + 1 godzina + 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kabaczek 2 kg
Marchewka 800 g
Cebula 200 g
Olej 150 ml
Czosnek 40 g
Pieprz czarny mielony 2 g
Ocet 9% 2 łyżki
Cukier 12 g
Sól 3 łyżeczki

Sposób przygotowywania

1

Kabaczki obrać i oczyścić z nasion, pokroić w krążki o wielkości 1,5-2 cm. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w półkrążki, czosnek – w plasterki. Do misy multicookera wlać olej, włożyć cebulę, marchewkę i czosnek, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem "MENU" wybrać program "FRY", po czym wcisnąć przycisk "HOUR/MIN", przyciskiem"COOKING TIME" ustawić czas na 20 minut. Wcisnąć przycisk "START", 10 min.przed zakończeniem pracy programu, otworzyć pokrywę i wymieszać warzywa. Zamknąć pokrywę i smażyć do zakończenia pracy programy.

3

Wcisnąć przycisk "Keep warm/Cancel", otworzyć pokrywę multicookera, włożyć kabaczki, jeszcze raz dokładnie wymieszać, zamknąć pokrywę. Przyciskiem "MENU" wybrać program "STEW", wcisnąć przycisk "HOUR/MIN", przyciskiem"COOKING TIME" ustawić czas na 1 godzinę. Wcisnąć przycisk "START", dusić do zakończenia pracy programu.

4

Następnie zawartość misy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, ponownie włożyć do misy, dodać pieprz, ocet, cukier i sól, dokładnie wymieszać. Zamknąć pokrywę.

5

Przyciskiem "MENU" nastawić program "STEW". Wcisnąć przycisk "HOUR/MIN", przyciskiem "COOKING TIME" ustawić czas na 20 minut. Wcisnąć przycisk "START", dusić do zakończenia pracy programu. Kawior z kabaczków jest gotowy do konserwowania.

!

Porada: kawior z kabaczków doskonale smakuje z duszonymi daniami z mięsa i warzyw.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!