Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


KaszeKasza gryczana na mleku

Czas przygotowywania: 5 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mleko 2% 500 ml
Kasza gryczana 150 g
Masło śmietankowe 20 g
Sól, cukier

Sposób przygotowywania

1

Kaszę przemyć, włożyć do misy multicookera-szybkowaru, zalać mlekiem, dodać masło śmietankowe, cukier i sól. Dokładnie wymieszać. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary.

2

Ustawić program "KASZA NA MLEKU", średni czas gotowania — 5 minut. Wcisnąć przycisk "START", gotować do zakończenia programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę. Gotową kaszę wymieszać.

!

Porada: smak kaszy będzie szczególnie nasycony, jeżeli zostanie przygotowana na tzw. grzanym mleku.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!