Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyKapuśniak

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Żeberka wieprzowe 500 g
Kapusta kiszona 600 g
Ziemniaki 400 g (6 szt.)
Marchewka 200 g (4 średnie sztuki)
Pietruszka (korzeń) 100 g (1 szt.)
Woda 2 l
Liście laurowe 4 szt.
Ziele angielskie kilka ziaren
Pieprz 2, 5 g (1/2 łyżeczki)
Kminek 2 g (1łyżeczka)
Majeranek 2 g
Olej roślinny 20 ml (2 łyżki)

Sposób przygotowywania

1

Żeberka wieprzowe przemyć, oddzielić od siebie. Ziemniaki pokroić w paski 0,5х3 cm, korzeń pietruszki i marchew zetrzeć na grubej tarce. Włożyć do misy multicookera żeberka, dodać olej roślinny. Zamknąć pokrywę.

2

Nastawić program „FRY”, czas przygotowywania – 10 minut. Nacisnąć przycisk „START”. Po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu otworzyć pokrywę. Obsmażać żeberka przy otwartej pokrywie do zakończenia programu, co pewien czas obracając.

3

Po sygnale dźwiękowym nacisnąć przycisk „KEEP WARM/CANCEL”. Otworzyć pokrywę, dodać warzywa, sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę.

4

Nastawić program „SOUP”, czas przygotowywania – 1 godzina. Nacisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: kapuśniak podawać z żeberkami. Zupę można ozdobić listkiem pietruszki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!