Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKabaczki nadziewane mięsem

Czas przygotowywania: 13 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kabaczki 400 g
Wieprzowina (polędwica) 60 g
Pomidory 30 g
Ser twardy 10 g
Czosnek 5 g
Woda 200 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Z kabaczków wykonać foremki w kształcie beczułek o wysokości 5-6 сm, oczyścić od nasion. Mięso i pomidory pokroić w kostkę 0,5 х 0,5 сm. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Mięso, pomidory i ser wymieszać, dodać sól i przyprawy.

2

Przygotowanym nadzieniem napełnić kabaczkowe beczułki, włożyć do misy multicookera – szybkowaru. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary. Naciskając przycisk „DUSZENIE” ustawić wskaźnik produktu „MIĘSO”. Przyciskiem „CZAS GOTOWANIA” ustawić wartość „MAŁE” (13 minut).

3

Przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę.

!

Porada: do dania doskonale nadają się małe kabaczki o tej samej wielkości; usuwając nasiona z kabaczków, należy uważać, aby ścianki nie były zbyt cienkie.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!