Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Produkty mleczneJogurt klasyczny

Czas przygotowywania: 8 godzin

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mleko (3,2%) o temperaturze pokojowej 1 l
Saszetka do produkcji jogurtu 1 g

Sposób przygotowywania

1

1 g zawartości saszetki do produkcji jogurtu rozprowadzić w 100 ml mleka. Otrzymaną mieszankę wlać do misy multicookera, następnie dodać pozostałe 900 ml mleka o temperaturze pokojowej, wszystko dokładnie wymieszać. Zamknąć pokrywę

2

Ustawić program MULTICOOK, temperatura — 40°C czas przygotowywania — 12 godzin. Wcisnąć „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

3

Po gotowaniu jogurt postawić do lodówki na 4 godziny.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!