Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaJelenina duszona z owocami leśnymi

Czas przygotowywania: 2 godziny

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mięso jelenia 400 g
Owoce leśne (poziomki, jeżyny, jagody, maliny) 300 g
Cukier trzcinowy 20 g
Wino czerwone 250 ml
Bulion wołowy 200 ml
Olej 50 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Jeleninę umyć, zamarynować w soli i przyprawach.

2

Do misy multicookera wlać olej. Przyciskiem „Menu” ustawić program „FRY”, przyciskami HOUR i MIN ustawić czas przygotowywania na 15 min.

3

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „Start”. Po 5 min. włożyć jeleninę i przygotowywać do zakończenia pracy programu, co pewien czas przewracając mięso.

4

Po zakończeniu pracy programu dodać owoce leśne, zalać winem i bulionem, dodać sól, cukier i przyprawy, zamknąć pokrywę.

5

Przyciskiem „Menu” wybrać program SLOW COOK, przyciskami HOUR i MIN ustawić czas przygotowywania na 2 godz.

6

Wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!