Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaJajecznica smażona z boczkiem i pomidorami

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jajka 5 szt.
Boczek 100 g
Pomidory 80 g
Olej 10 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Boczek pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w krążki o grubości 0,5 cm. W oddzielnym naczyniu ubić mikserem jajka, dodać sól i przyprawy.

2

Do misy multicookera wlać olej i wyłożyć boczek. Ustawić program „FRY”, czas smażenia 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

3

5 minut przed końcem pracy programu do misy multicookera włożyć pomidory, zalać masą jajeczną. Zamknąć pokrywę. Smażyć do zakończenia pracy programu.

4

Po zakończeniu smażenia pozostawić jajecznicę w trybie „Reheat” na 3 min.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!