Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeIndyczka z warzywami na parze

Czas przygotowywania: 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Indyczka (filety) 300 g
Brokuł (mrożony) 100 g
Kalafior (mrożony) 100 g
Kukurydza (konserwowa) 70 g
Fasola szparagowa (mrożona) 70 g
Woda 1,5 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Filety indyczki umyć, pokroić na kawałki o grubości 2-2,5 сm.

2

Do misy multicookera wlać wodę, z wierzchu ustawić naczynie do gotowania na parze. Wszystkie składniki włożyć do naczynia, posypać solą i przyprawami. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „MENU” wybrać program „STEAM”. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania na 20 minut. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: danie podawać z sosem śmietanowo – czosnkowym.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!