Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaGulasz z wołowiny z ziemniakami, dynią i kukurydzą / Charquican

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Farsz wołowy 500 g
Ziemniaki 1 kg
Dynia 250 g
Kukurydza gotowana 250 g
Pomidory 170 g
Marchew 130 g
Cebula 120 g
Fasola strączkowa 100 g
Olej 20 ml
Woda 1,5 l
Czosnek 5 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ziemniaki i dynię pokroić w kosteczkę o wielkości 2 cm. Pomidory pokroić w w kosteczkę o wielkości 0,5 cm. Marchew zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę i czosnek posiekać nożem.

2

Do misy multicookera włożyć ziemniaki, dynię, fasolę i kukurydzę. Wlać wodę i posolić. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „BOIL”, czas przygotowywania 40 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „Reheat/Cancel”.

3

Gotowe warzywa przełożyć do oddzielnego naczynia. Do misy multicookera wlać olej, włożyć cebulę i marchew. Ustawić program „FRY”, czas smażenia 25 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

4

20 minut przed zakończeniem pracy programu do misy multicookera włożyć farsz.

5

5 minut przed zakończeniem pracy do misy multicookera włożyć pomidory, dodać sól i przyprawy. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Gotowy farsz wymieszać z puree warzywnym.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!