Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


KonserwowanieGrzyby marynowane

Czas przygotowywania: 50 + 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Opieńki (świeżo mrożone) 600 g
Woda 2 l
Sól 46 g
Cukier 33 g
Liść laurowy 0,5 g
Pieprz czarny (ziarnisty) 0,5 g
Ziele angielskie 0,5 g
Goździka 0,5 g
Czosnek 3 g
Ocet 9% 7 ml

Sposób przygotowywania

1

Opieńki włożyć do misy multicookera, zalać 1 litrem wody. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem "WYBÓR PROGRAMU" wybrać program "ZUPA/STRĄCZKOWE". Przyciskiem "CZAS GOTOWANIA" ustawić 50 min.

2

Wcisnąć na "START". Gotować do zakończenia pracy programu. Otworzyć pokrywę, wylać wodę z miski. Wlać 1 litr wody, dodać sól, cukier, liść laurowy, pieprz czarny, ziele angielskie, goździki, czosnek, ocet. Dokładnie wymieszać. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem "MENU" wybrać program "ZUPA". Naciskając przycisk "WYBÓR PROGRAMU" wybrać program "ZUPA/STRĄCZKOWE". Przyciskiem "CZAS GOTOWANIA" ustawić 50 min. Wcisnąć na "START”. Gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: żeby przygotować koźlarze, zaleca się przed gotowaniem namoczyć grzyby na 8-10 godzin w zimnej wodzie, zmieniając ją 3-4 razy, w celu pozbawienia grzybów goryczy.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!