Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaGroszek zielony w strączkach, smażony z cebulką i boczkiem

Czas przygotowywania: 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Groszek zielony w strączkach świeży 400 g
Cebula szalotka 200 g
Boczek 100 g
Czosnek 5 g
Oliwa 40 ml
Woda 40 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Groszek umyć. Boczek i cebulę pokroić w paseczki 0,5 – 0,9 cm. Czosnek posiekać nożem. Do misy multicookera wlać oliwę i włożyć wszystkie składniki. Wybrać program „SMAŻENIE”, rodzaj produktu „Warzywa”, czas gotowania 10 min.

2

Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając. Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Do misy multicookera wlać wodę, dodać sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę.

3

Wybrać program „DUSZENIE”, rodzaj produktu „Warzywa”, czas duszenia 20 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Dusić do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!