Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyGrochówka z wędzonymi żeberkami

Czas przygotowywania: 15 minut + 2 godziny

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Żeberka wieprzowe wędzone 300 g
Kiełbasa wędzona 100 g
Ziemniaki 700 g
Groch szlifowany cały 300 g
Cebula 200 g
Marchewka 120 g
Woda 1,5 l
Olej 30 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Groch moczyć w ciepłej wodzie (85 °С) przez 1 godz., po czym odlać wodę. Żeberka przemyć, rozdzielić. Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę o średnicy 1 cm, kiełbasę w paseczki 0,5х3 cm, ziemniaki – kawałeczki 1х3 cm. Marchewkę i cebulę włożyć do misy multicookera, dodać olej.

2

Za pomocą przycisku "Wybór programu" ustawić program "SMAŻENIE". Przyciskiem "Czas gotowania" ustawić czas smażenia na 15 minut. Wcisnąć przycisk "Start". Obsmażać przy otwartej pokrywie, co jakiś czas mieszając, aż do zakończenia pracy programu.

3

Wcisnąć przycisk "Odgrzewanie/Anuluj". Obsmażone warzywa włożyć do oddzielnego naczynia. Żeberka i groch włożyć do misy multicookera i zalać wodą. Zamknąć pokrywę. Za pomocą przycisku "Wybór programu" ustawić program "ZUPA / STRĄCZKOWE". Przyciskiem "Czas gotowania" wybrać wartość 2 godz. Wcisnąć przycisk "Start".

4

30 minut przed zakończeniem gotowania, otworzyć pokrywę, dodać kiełbasę, ziemniaki, obsmażone warzywa, sól, przyprawy. Zamknąć pokrywę i gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: zupę można podawać z grzankami pszennymi.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!