Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaGolonka wieprzowa z kapustą kiszoną

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Golonka wieprzowa 900 g
Cebula 250 g
Kapusta kiszona 400 g
Sos pomidorowy 50 g
Czosnek 15 g
Bazylia 5 g
Woda 100 ml
Olej 50 ml
Sól, przyprawy do smaku

Sposób przygotowywania

1

Golonkę umyć, zrobić w niej głębokie nacięcia i naszpikować czosnkiem. Cebulę posiekać nożem, wymieszać z solą, przyprawami i bazylią. Otrzymaną mieszanką natrzeć golonkę i odstawić ją do lodówki na 9 godzin.

2

Do misy multicookera-szybkowaru włożyć kapustę kiszoną, dodać sos pomidorowy, olej i zalać wodą. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary.

3

Wciśnięciem przycisku „DUSZENIE” ustawić wskaźnik produktu „Mięso”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić wartość „DUŻE”. Dusić do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!