Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaGolonka wieprzowa, duszona w piwie

Czas przygotowywania: 2 godziny + 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Golonka wieprzowa (2 peklowane z kością) 1,4 kg
Cebula 70 g (1 szt.)
Marchew 50 g (1 szt.)
Pietruszka (korzeń) 50 g (1 szt.)
Koncentrat pomidorowy 25 g (1 łyżka)
Czosnek 10 g (2 ząbki)
Majeranek 15 g (1 łyżka)
Liść laurowy
Ziele angielskie
Piwo (jasne) 750 ml (3 szklanki)
Olej roślinny 60 ml (6 łyżek)
Sól do smaku

Sposób przygotowywania

1

Golonkę przemyć, natrzeć solą i przyprawami. Marchew i korzeń pietruszki zetrzeć na grubej tarce, czosnek posiekać nożem. Włożyć wszystkie składniki do misy multicookera, zalać piwem i odstawić w marynacie do lodówki na 2 godziny.

2

Następnie wstawić misę do multicookera. Zamknąć pokrywę. Ustawić program STEW, czas przygotowywania — 2 godz. Wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym wcisnąć przycisk ,,Reheat/Cancel” i wyjąć golonkę z misy.

3

Bulion mięsny przelać do oddzielnego naczynia, dodać koncentrat pomidorowy i ubić blenderem na jednolitą masę. Do misy multicookera włożyć golonkę, dodać olej roślinny. Zamknąć pokrywę.

4

Ustawić program FRY, czas przygotowywania — 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu otworzyć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas obracając golonkę.

!

Podawać z dipem chrzanowym lub musztardą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!