Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaGołąbki w sosie śmietanowym

Czas przygotowywania: 1 godzina 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mięso wieprzowe 400 g
Śmietana 15% 300 g
Główka kapusty (duże liście) 200 g
Cebula 150 g
Ryż gotowany 100 g
Jajko 50 g (1 szt.)
Masło śmietankowe 30 g
Mąka 20 g
Czosnek 15 g
Woda 300 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Liście kapusty moczyć we wrzątku (ok. 95°С) przez 5 minut. Grubsze „żyłki” (zgrubienia) liści wyciąć. Mięso, cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać sól, przyprawy, ryż i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Na każdy liść kapusty nałożyć niewielką porcję farszu i ciasno zawinąć.

2

Śmietanę, mąkę i wodę zmieszać w oddzielnym naczyniu na jednolitą konsystencję. Misę multicookera wysmarować masłem. Gołąbki ułożyć na dnie misy „szwem” do dołu i zalać mieszaniną mąki, śmietany i wody. Zamknąc pokrywę.

3

Za pomocą przycisku "Menu" wybrać program "DUSZENIE". Przyciskami "Czas" i "Min" ustawić czas na 1 godzinę 20 minut. Wcisnąć przycisk "Start". Dusić do zakończenia pracy programu.

!

Porada: jako farsz do gołąbków można wykorzystać nadzienie z grzybów, warzyw i gotowanego ryżu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!