Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeGołąbki

Czas przygotowywania: 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina 400 g
Ryż gotowany 100 g
Główka kapusty (duże liście) 200 g
Cebula 150 g
Jajko 50 g (1 szt.)
Czosnek 12 g
Woda 500 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Liście kapusty moczyć we wrzątku (ok. 95°С) przez 5 minut. Grubsze „żyłki” (zgrubienia) liści rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso, cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać sól, przyprawy, ryż i jajko, wszystko dokładnie wymieszać. Na każdy liść kapusty nałożyć niewielką porcję farszu i ciasno zawinąć. Do misy multicookera wlać wodę, umieścić naczynie do gotowania na parze i ułożyć gołąbki „szwem” do dołu. Zamknąć pokrywę.

2

Za pomocą przycisku „Menu” ustawić program „STEAM”. Wcisnąć przycisk „Cooking time”, po czym, za pomocą przycisku „Hour/Min” ustawić czas na 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: aby gołąbki nie otworzyły się podczas gotowania, ich brzegi można „spiąć” wykałaczkami.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!