Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyGazpacho

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Boczek 120 g
Krewetki tygrysie 100 g
Przegrzebki 100 g
Pomidory 300 g
Ogórki świeże 150 g
Papryka czerwona 150 g
Seler 100 g
Grzanki 100 g
Sok pomidorowy 100 g
Oliwa 10 g
Czosnek 3 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Boczek pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm i włożyć do misy multicookera.

2

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

3

10 minut przed zakończeniem pracy programu do misy włożyć krewetki i przegrzebki. Gotowy boczek i owoce morza nadziać na szpadki.

4

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, oczyścić z nasion. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, ogórki, seler, cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm.

5

Warzywa przełożyć do oddzielnego naczynia, dodać sól i sok pomidorowy, po czym ubić blenderem na jednolitą masę. Otrzymaną mieszaninę odstawić do lodówki na 30 minut. Przed podaniem dodać grzanki. Szpadki z boczkiem i krewetkami podawać do zupy osobno.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!