Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


FondueFondue serowe

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ser cheddar 350 g
Czosnek 10 g
Mąka ziemniaczana 10 g
Wino białe wytrawne 150 ml
Śmietanka 22% 75 ml
Woda 50 ml
Sok z cytryny 5 ml
Cukier
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ser zetrzeć na małej tarce, czosnek posiekać nożem. Śmietankę, wodę, mąkę ziemniaczaną i cukier zmieszać w oddzielnym naczyniu na jednolitą masę. Do misy multicookera wlać wino. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem "Menu" ustawić program "KASZA NA MLEKU". Przyciskami "Czas" i "Min" ustawić czas na 10 minut. Wcisnąć przycisk "Start". 5 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę i dodać do wina czosnek i ser, stale mieszając, tak, aby powstała jednolita masa. Nie przestając mieszać, dodać mieszaninę ze śmietanki i mąki ziemniaczanej. Gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: polecamy serwować fondue serowe z francuską bagietką.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!