Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeseryFlan jabłkowy

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jabłka 250 g
Jajka 3 szt.
Cukier 60 g
Mąka pszenna 25 g
Masło śmietankowe 5 g
Koniak lub rum 30 ml
Sok z cytryny 20 ml
Na karmel
20 ml woda
miód 100 g

Sposób przygotowywania

1

Jabłka wyłożyć do misy multicookera. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „WYPIEKANIE”, czas przygotowywania 20 min. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

2

Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”. Gotowe jabłka obrać i oczyścić z pestek, zmielić z cukrem (60 g) w blenderze. W oddzielnym naczyniu ubić mikserem jajka z mąką, dodać sok z cytryny, koniak i puree jabłkowe, wymieszać na jednolitą konsystencję. Do misy multicookera wlać wodę i dodać miód. Wybrać program „KASZA NA MLEKU”, czas przygotowywania 10 min. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”. Foremki wysmarować masłem śmietankowym. Na spód wlać odrobinę karmelu. Na wierzch wyłożyć mieszankę jabłkową. Do misy multicookera wlać gorącą wodę, włożyć foremki do środka tak, aby były zanurzone do połowy. Zamknąć pokrywę.

4

Ustawić program „WYPIEKANIE”, czas przygotowywania 30 min. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia programu. Gotowy flan ostudzić.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!