Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeseryFlan ananasowy

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ananas w puszce 250 g
Jajka 3 szt.
Cukier 60 g
Mąka pszenna 25 g
Masło śmietankowe 5 g
Koniak lub rum 30 ml
Sok z cytryny 20 ml
Do karmelu:
Cukier 100 g
Woda 20 ml

Sposób przygotowywania

1

Ananasa pokroić w kostkę 0,5 сm, następnie razem z cukrem (60 g) zmiksować blenderem. W oddzielnym naczyniu jajka ubić z mąką. Do jajeczno – mącznej dodać mieszanki sok z cytryny, koniak i puree ananasowe, wymieszać na jednolitą konsystencję.

2

Do misy multicookera wlać wodę i wsypać cukier (100 g) (nie mieszać). Wybrać program „KASZA NA MLEKU”, czas przygotowywania 10 minut. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”.

3

Foremki wysmarować masłem śmietankowym, na spód każdej foremki wlać odrobinę karmelu, na wierzch wyłożyć mieszankę ananasową. Włożyć foremki do misy multicookera. Wlać do misy gorącą wodę tak, żeby foremki do połowy były zanurzone. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program „WYPIEKANIE”, czas przygotowywania 30 minut. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowy flan ostudzić.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!