Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaFilet z kaczki z jabłkami w czerwonym winie

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kaczka (filet) 600 g
Wino czerwone (wytrawne) 200 ml
Jabłka 150 g
Imbir (korzeń) 10 g
Miód 30 g
Sos sojowy 20 ml
Olej 20 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Filet z kaczki umyć i wysuszyć, nadciąć skórę, nie uszkadzająć mięsa. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki, korzeń imbiru zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

2

Filet natrzeć solą i pieprzem, dodać miód, sos sojowy, imbir i pozostawić w marynacie na 2-3 godziny.

3

Następnie do misy multicookera wlać olej i włożyć filet z kaczki włożyć (skórą do dołu). Zamknąć pokrywę. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas ustawić na 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

4

7 minut przed zakończeniem pracy programu filet z kaczki przewrócić na drugą stronę. Smażyć do zakończenia pracy programu. Dodać marynatę, wino i jabłka. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „DUSZENIE”, czas duszenia 30 min. Wcisnąć przycisk „Start” i dusić do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!