Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaFilet z kaczki w miodzie

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Pierś z kaczki (ze skórą) 400 g
Miód 40 g
Mieszanka pieprzów
Sól

Sposób przygotowywania

1

Pierś z kaczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Nożem nadciąć skórę. W oddzielnym naczyniu wymieszać miód, mieszankę pieprzów i sól.

2

Do misy multicookera włożyć pierś z kaczki skórą do dołu. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 10 minut Wcisnąć przycisk „Start”. Po rozpoczęciu wstecznego odliczania przewrócić kaczkę.

3

3 minuty przed zakończeniem smażenia odlać tłuszcz, polać pierś mieszaniną z miodu i przypraw, kilkukrotnie przewrócić. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!