Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaFilet z indyczki w sosie winnym

Czas przygotowywania: 1 godzina + 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Filet indyczki 500 g
Wino białe wytrawne 300 ml
Masło śmietankowe 140 g
Koncentrat pomidorowy 100 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Indyczkę umyć. Filet i masło śmietankowe pokroić w kosteczkę o grubości 2 cm, włożyć do misy multicookera, dodać sól, przyprawy i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program STEW. Przyciskami „Hour” i „Min” ustawić czas na 1 godz. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „Start”.

3

Koncentrat pomidorowy wymieszać z winem, dodać do mięsa 20 minut przed zakończeniem pracy programu, wymieszać, i zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: jako dodatek do dania polecamy podawać brokuły, duszone z pieczarkami.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!