Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaFasola z boczkiem w sosie śmietanowym

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Fasola biała konserwowa 240 g
Kukurydza konserwowa 120 g
Boczek wędzony gotowany 120 g
Cebula 100 g
Śmietanka 22% 200
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Z fasoli i kukurydzy odlać wodę, boczek pokroić w cienkie paseczki, cebulę – w drobną kosteczkę. Do misy multicookera-szybkowaru włożyć wszystkie składniki, dodać śmietankę, sól, przyprawy i dokładnie wymieszać.

2

Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary. Wcisnąć przycisk „DUSZENIE”, wskaźnikiem wyboru produktu ustawić „Warzywa”.

3

Przyciskiem „Czas przygotowywania” ustawić wartość „Małe” (15 minut). Przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór i wypuścić parę.

!

Porada: przed podaniem danie można posypać startym parmezanem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!