Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaFasolka po bretońsku

Czas przygotowywania: 1 godz. 30 min.

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Fasola biała „Jaś” 350 g
Pomidory 800 g
Cebula 150 g
Sok z cytryny 30 ml
Pietruszka 10 g
Czosnek 5 g
Cukier 5 g
Olej 20 ml
Woda 1,8 l
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Fasolę przepłukać, zalać wodą i odstawić na 8-12 godzin. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę i ubić blenderem. Cebulę, czosnek i pietruszkę posiekać nożem. Marchewkę zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami.

2

Do misy multicookera wsypać fasolę, wlać wodę, dodać sól i przyprawy. Wybrać program „COOK”, czas gotowania 1 godz. 20 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „Keep warm / Cancel”. Gotową fasolę odcedzić na durszlaku i odczekać, aż woda ścieknie.

3

Do misy multicookera wlać olej, włożyć warzywa, cukier, sok z cytryny, sól i przyprawy. Wybrać program „FRY”, rodzaj produktu „VEGETABLES”, czas gotowania 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”.

4

Po rozpoczęciu odliczania wstecznego do misy multicookera wsypać fasolę. Gotować do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

!

Przed podaniem gotowe danie posypać zieleniną.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!