Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


KonserwowanieDżem jabłkowy

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jabłka 1 kg
Cukier 1 kg
Cytryna 200 g

Sposób przygotowywania

1

Jabłka oczyścić ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Skórkę z cytryny zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Do misy multicookera włożyć jabłka, wsypać cukier, wycisnąć sok z cytryny, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Wybrać program „GOTOWANIE”, czas gotowania 50 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. 30 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, do misy multicookera włożyć skórkę z cytryny i wyciśniętą cytrynę, wymieszać. Zamknąć pokrywę i gotować do zakończenia pracy programu.

3

Z gotowego dżemu usunąć wyciśniętą cytrynę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!