Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SałatkiCzerwona kapusta z rodzynkami, gruszką i jarzębiną

Czas przygotowywania: 10 minut + 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kapusta czerwona 1 kg (mała główka)
Jabłka 250 g (2 szt.)
Owoce jarzębiny konserwowane 250 g (1 słoiczek)
Gruszki 120 g (1 duża szt.)
Miód 80 g (3 łyżki)
Rodzynki 50 g (1/3 szklanki)
Cebula 40 g (1/2 szt.)
Oliwa z oliwek 30 ml (3 łyżki)
Woda 250 ml (1 szklanka)
Majeranek 5 g (1 łyżeczka)
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Kapustę przemyć, poszatkować na paski o grubości 0,5 cm, cebulę pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Rodzynki parzyć w gorącej wodzie w ciągu 20 minut, przemyć. Gruszki obrać, usunąć środek, pokroić w kostkę o wielkości 2 cm. Jabłka obrać i usunąć pestki, zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i kapustę włożyć do misy multicookera, dodać oliwy.

2

Nastawić program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania – 10 minut. Nacisnąć przycisk „START”. Obsmażać przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając, do zakończeniem programu.

3

Następnie włożyć do misy multicookera rodzynki, miód, gruszki,jabłka, owoce jarzębiny, zalać wszystko wodą, dodać sól, pieprz i majeranekwymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Nastawić program „DUSZENIE”, czas przygotowywania – 20 minut. Nacisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!