Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyCreme de milho

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kukurydza gotowana 300 g
Cebula 100 g
Mąka pszenna 60 g
Masło śmietankowe 50 g
Mleko 1 l
Gałka muszkatołowa 2 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Kukurydzę (150 g) zmiksować blenderem. Cebulę posiekać nożem. Do misy multicookera włożyć masło śmietankowe i cebulę.

2

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 5 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając. Wcisnąć przycisk „Anuluj”.

3

Do misy multicookera wlać mleko i zmiksowaną kukurydzę, dodać mąkę, gałkę muszkatołową i sól, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program „KASZA NA MLEKU”, czas przygotowywania 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

5

5 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, włożyć pozostałą kukurydzę (150 g), wymieszać. Zamknąć pokrywę i gotować do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!