Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaCiecierzyca z mięsem

Czas przygotowywania: 2 godziny 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina lub baranina 300 g
Ciecierzyca 250 g
Cebula 100 g
Papryka 100 g
Papryka czerwona ostra w płatkach 3 g
Koncentrat pomidorowy 20 g
Pasta z papryki 20 g
Olej 30 ml
Woda 1 l
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ciecierzycę wyłożyć do oddzielnego naczynia, zalać wodą i odstawić na 8-12 godzin. Mięso, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm.

2

Do misy multicookera wlać wodę (1 l), wsypać ciecierzycę. Wybrać program „COOK”, czas gotowania 2 godz. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

3

Wcisnąć przycisk „Cancel”. Gotową ciecierzycę odcedzić na durszlaku i odczekać, aż woda ścieknie.

4

Ciecierzycę przełożyć do oddzielnego naczynia. Do misy multicookera wlać olej, włożyć cebulę i paprykę. Ustawić program „FRY”, przyciskiem „Product” wybrać „Meat”, czas smażenia 10 minut .Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

5

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Do misy multicookera wsypać ciecierzycę, dodać koncentrat pomidorowy i pastę z papryki, sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

6

Wybrać program „STEW”, czas duszenia 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Dusić do zakończenia pracy programu.

Kalorie: 1315 kcal; białka: 115,5 g; tłuszcze: 27 g; węglodowodany: 167 g.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!