Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiCiasto marchewkowe z czekoladą

Czas przygotowywania: 1 godz. 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Na ciasto:
Mąka pszenna 220 g
Cukier 320 g
Jajka 4 szt.
Drożdże suche w proszku (instant) 10 g
Masło śmietankowe 10 g
Marchew 250 g
Olej 100 ml
Na polewę:
Masło śmietankowe 50 g
Kakao 40 g
Mleko 150 ml
Cukier 60 g

Sposób przygotowywania

1

Marchew zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. W oddzielnym naczyniu wymieszać jajka, cukier i olej roślinny. Do wymieszanych składników dodać marchew, mąkę i drożdże. Zagnieść ciasto.

2

Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym (10 g) i wyłożyć do niej ciasto. Zamknąć pokrywę. Ustawić program „WYPIEKANIE”, czas przygotowywania 1 godzina 10 minut. Wcisnąć przycisk „START”. Piec do zakończenia pracy programu.

3

Następnie wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE / ANULUJ”. Przygotowane ciasto wyjąć z multicookera.

4

Przygotować polewę: do misy multicookera włożyć masło śmietankowe (50 g), kakao, cukier (60 g), wlać mleko. Ustawić program „KASZA NA MLEKU”, czas przygotowywania 5 minut. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, cały czas mieszając.

!

Gotowe ciasto marchewkowe polać przygotowaną polewą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!