Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiCiasto drożdżowe

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 600 g
Cukier 20 g
Drożdże (suche) 15 g
Sól 5 g
Olej 10 ml
Woda o temperaturze pokojowej 300 ml

Sposób przygotowywania

1

W oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, sól, cukier i drożdże. Nie przestając mieszać, cienkim strumieniem wlać wodę o temperaturze pokojowej. Gnieść ciasto rękoma, dopóki nie zacznie ono odchodzić od ścianek naczynia.

2

Misę multicookera wysmarować masłem i włożyć do niej ciasto. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Wybór programu” ustawić program „JOGURT". Za pomocą przycisku „Czas gotowania” ustawić czas na 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”. Piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: z ciasta drożdżowego możemy przygotować, np. paszteciki lub pizzę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!