Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ChlebChleb owsiany

Czas przygotowywania: 1 + 2 godziny

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 580 g
Płatki owsiane 100 g
Słonecznik łuskany 50 g
Olej 30 ml
Cukier 20 g
Sól 10 g
Drożdże suche 7 g
Woda o temperaturze pokojowej 420 ml

Sposób przygotowywania

W oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, płatki owsiane, sól, ziarna słonecznika i drożdże, wymieszać. Nie przestając mieszać dodać (20 ml) oleju i wodę. Gnieść ciasto rękoma dopóki nie przestanie ono przyklejać się do ścianek naczynia. Misę multicookera wysmarować olejem (10 ml) i włożyć do niej ciasto. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem "Wybór programu" ustawić program "JOGURT/CIASTO". Przyciskiem "Czas gotowania" ustawić 1 godz. Wcisnąć przycisk "Start". Piec do zakończenia pracy programu. Po sygnale dźwiękowym wcisnąć przycisk "Podgrzewanie/Anuluj". Nie otwierając pokrywy, przyciskiem "Menu" ustawić program "WYPIEKANIE". Przyciskiem "Wybór programu" ustawić program "WYPIEKANIE/CHLEB". Przyciskiem "Czas gotowania" ustawić 2 godz. Wcisnąć przycisk "Start". Piec do zakończenia pracy programu. Gotowy chleb wyjąć z misy i pozostawić do ostygnięcia na 20 minut.

Porada: chleb owsiany polecamy podawać z serkiem topionym.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!