Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ChlebChleb biały

Czas przygotowywania: 1 godz. + 50 minut + 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 850 g
Cukier 30 g
Drożdże suche 7 g
Sól 20 g
Olej 40 ml
Woda o temperaturze pokojowej 500 ml

Sposób przygotowywania

1

W oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę z solą, cukrem i drożdżami. Nie przestając mieszać, cienkim strumieniem wlać wodę i olej. Gnieść ciasto rękoma dopóki nie przestanie ono przyklejać się do ścianek naczynia. Misę multicookera wysmarować olejem i włożyć do niej ciasto, wyrównać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem "Menu" ustawić program "JOGURT". Przyciskami "Godz" i "Min" ustawić 1 godzina. Wcisnąć przycisk "Start". Piec do zakończenia pracy programu. Po sygnale dźwiękowym wcisnąć przycisk "Podgrzewanie/Anuluj". Nie otwierając pokrywy, przyciskiem "Menu" ustawić program "WYPIEKANIE". Przyciskami "Godz" i "Min" ustawić 50 min. Wcisnąć przycisk "Start". Piec do zakończenia pracy programu.

3

Po sygnale dźwiękowym wcisnąć przycisk "Podgrzewanie/Anuluj", przewrócić chleb na drugą stronę i zamknąć pokrywę.

4

Przyciskiem "Menu" ustawić program "WYPIEKANIE". Przyciskami "Godz" i "Min" ustawić 50 minut. Wcisnąć przycisk "Start". Piec do zakończenia pracy programu. Gotowy chleb wyjąć z misy i pozostawić do ostygnięcia na 30 minut.

!

Porada: chleb ten świetnie nadaje się do przygotowywania tartinek i kanapek.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!