Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ChlebChleb bezglutenowy na kefirze

Czas przygotowywania: 2 godziny 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jajko 1 szt.
Białko jaja 60 g
Ocet jabłkowy 8 ml
Oliwa z oliwek 12 ml
Olej 12 ml
Kefir 1% 250 ml
Mleko 110 ml
Miód 25 g
Cukier 5 g
Sól 5 g
Skrobia kukurydziana 50 g
Skrobia ziemniaczana 100 g
Mąka kukurydziana 75 g
Mąka ryżowa 340 g
Mąka gryczana 45 g
Drożdże 5 g

Sposób przygotowywania

1

Do naczynia dodać wszystkie składniki w następującej kolejności: kefir, mleko, drożdże, olej roślinny, oliwa z oliwek, białko, sól, cukier, miód, ocet, skrobia i mąka.

2

Wyrabiać ciasto dopóki nie uzyska ono jednolitej konsystencji.

3

Zdjąć zawór wypuszczania pary.

4

Misę multicookera wysmarować olejem i włożyć do niej ciasto, wyrównać.

5

Ustawić program BREAD, czas przygotowywania – 2 godziny 30 minut. Wcisnąć przycisk START.

6

45 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę i delikatnie przewrócić chleb. Zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!