Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeChinkali

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Do ciasta:
Mąka 700 g
Woda 300 ml
Sól
Do nadzienia:
Wołowina (polędwica) 220 g
Cebula 40 g
Ziemniaki 40 g
Sól, przyprawy
Olej roślinny 20 ml
Woda 1,5 l

Sposób przygotowywania

1

Zagnieść ciasto: wodę wymieszać z mąką i solą. Przygotować nadzienie: mięso opłukać, przepuścić razem z cebulą i ziemniakiem przez maszynką do mielenia, dodać sól i przyprawy.

2

Rozwałkować ciasto i pokroić na kwadraty 10х10 сm. Do środka każdego położyć niedużą porcję nadzienia i zlepić pośrodku krawędzi ciasta.

3

Naczynie do gotowania na parze wysmarować olejem roślinnym. Do misy multicookera wlać wodę, ustawić w niej naczynie do gotowania na parze, włożyć chinkali. Zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „STEAM”, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania na 25 minut.

4

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: aby chinkali były bardziej soczyste do nadzienia można dodać słoninę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!