Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyCaldinho de feijao preto

Czas przygotowywania: 1 godzina 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Boczek 230 g
Fasola czarna 250 g
Cebula 150 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Woda 1200 ml
Szczypiorek 10 g
Natka pietruszki 10 g
Czosnek 4 g
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Fasolę namoczyć w gorącej wodzie na 1 godz. Boczek pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekać nożem.

2

Do misy multicookera włożyć fasolę, zalać wodą, dodać sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „COOK”, czas gotowania 1 godzina Wcisnąć przycisk „Start”.

3

20 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, włożyć boczek. Zamknąć pokrywę. Gotować do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „Keep Warm/Cancel”.

4

Fasolę wyłożyć na sitko, bulionu nie wylewać. W oddzielnym naczyniu blenderem zmiksować na jednolitą masę fasolę z boczkiem. Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek. Wybrać program „FRY”, czas smażenia 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

5

Po rozpoczęciu odliczania wstecznego włożyć cebulę i czosnek.

6

3 minuty przed zakończeniem pracy programu dodać masę fasolową, bulion, pozostały z gotowania i wymieszać. Przygotowywać do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając. Gotową zupę rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!