Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiBużenina

Czas przygotowywania: 10 minut + 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina (karkówka) 700 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Czosnek 6 g
Imbir mielony 1 g
Kolendra 1 g
Bazylia 1 g
Woda 200 ml
Sól, przyprawy do smaku

Sposób przygotowywania

1

Karkówkę umyć. Oliwę z oliwek wymieszać z solą i przyprawami. Mięso natrzeć otrzymaną mieszanką i ponacinać nożem, naszpikować ząbkami czosnku i odstawić w marynacie do lodówki na 4-8 godz.

2

Mięso włożyć do misy multicookera. Przyciskiem „Menu” ustawić program „MULTI-COOK”, przyciskiem „Temperature" ustawić 160 °С. Wcisnąć przycisk „COOKING TIME”, a następnie przyciskiem „Hour/Min” ustawić migający indykator na 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start” i obsmażać mięso z każdej strony przy otwartej pokrywie.

3

Wcisnąć przycisk „Cancel". Mięso zalać wodą. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „Menu” wybrać program „STEW”. Wcisnąć przycisk „Start” i dusić mięso do zakończenia pracy programu.

!

Porada: bużeninę należy podawać pokrojoną w plastry. Dodatkowo można ozdobić danie cząstkami cytryny. Danie świetnie komponuje się z gotowanymi zielonymi szparagami.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!