Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SałatkiBuraczki zasmażane

Czas przygotowywania: 10 minut + 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Buraki 1 kg (7-8 szt.)
Kwasek cytrynowy 10 ml (2 łyżeczki)
Woda 250 ml (1 szklanka)
Cebula 200 g (2 szt.)
Masło śmietankowe 40 g (czubata łyżka)
Czosnek 20 g (4 ząbki czosnku)
Cukier 20 g (4 łyżeczki)
Olej roślinny 40 ml (4 łyżki)
Mąka pszenna 1 łyżka
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Buraki przemyć, oczyścić i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i czosnek posiekać nożem. Do misy multicookera włożyć warzywa, dodać masło i olej.

2

Nastawić program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania – 10 minut. Nacisnąć przycisk „START”. Obsmażać przy otwartej pokrywie do zakończenia programu, co pewien czas mieszając.

3

Następnie dodać cukier, sól, pieprz oraz kwasek cytrynowy, zalać wodą, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

3Nastawić program „DUSZENIE”, czas przygotowywania – 40 minut. Nacisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!