Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Potrawy i napoje dla dzieciBulion mięsny

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (polędwica) 100 g
Marchewka 10 g
Cebula 10 g
Pietruszka 5 g
Woda 400 ml

Sposób przygotowywania

1

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Warzywa umyć, moczyć w zimnej wodzie przez 1 godz., po czym pokroić w kosteczkę 0,5-1 cm. Pietruszkę pokroić na duże kawałki. Mięso, warzywa i zieleninę włożyć do misy multicookera, zalać wodą, dodać roztwór soli i wymieszać.Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program „SOUP”. Wcisnąć przycisk „Cooking time”, po czym przyciskiem „Hour/Min” ustawić czas na 40 minut. Wcisnąć przycisk „Start” i gotować do zakończenia pracy programu. Gotowy bulion przecedzić.

!

Porada: bulion mięsny można podawać dzieciom od 8 miesiąca życia. Pamiętaj, że menu Twojego dziecka zależy od jego indywidualnego rozwoju, dlatego warto dietę malucha skonsultować z lekarzem pediatrą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!