Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaBób z mięsem

Czas przygotowywania: 1 godzina + 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Bób w strączkach 600 g
Wołowina 400 g
Ziemniaki 400 g
Pomidory w sosie własnym 400 g
Marchewka 150 g
Cebula 100 g
Olej 40 ml
Woda 1 L
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso i ziemniaki pokroić w kosteczkę o grubości 2 cm. Marchewkę pokroić w krążki o grubości 1-2 cm. Cebulę i pomidory pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Bób oczyścić i moczyć w gorącej wodzie przez 1 godz.

2

Do misy multicookera wlać olej (20 ml), włożyć cebulę i pomidory. Wybrać program „FRY”, rodzaj produktu „VEGETABLES”, czas przygotowania 5 minut. Wcisnąć przycisk „START”. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „KEEP WARM/CANCEL”. Gotową cebulę i pomidory przełożyć do oddzielnego naczynia. Do misy multicookera wlać olej (20 ml), włożyć mięso. Wybrać program „FRY”, rodzaj produktu „MEAT”, czas smażenia 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start” i smażyć do zakończenia pracy przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

4

Wcisnąć przycisk „KEEP WARM/CANCEL” . Do misy multicookera włożyć ziemniaki, marchewkę i bób, wlać wodę. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „STEW”, czas duszenia 1 godzina Wcisnąć przycisk „Start”.

5

10 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, włożyć cebulę z pomidorami, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Dusić do zakończenia pracy programu.

!

Gotowe danie przed podaniem można ozdobić gałązką natki pietruszki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!