Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaBlankiety cielęce

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Cielęcina 600 g
Marchewka 150 g
Pieczarki 150 g
Cebula 150 g
Mąka 10 g
Tymianek 2 g
Śmietanka 33% 200 ml
Oliwa z oliwek 30 ml
Woda 250 ml
Liść laurowy
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso umyć i pokroić w kosteczkę o wielkości 3 cm. Marchewkę pokroić na cienkie krążki. Pieczarki przekroić na 4 części. Cebulę pokroić w w kosteczkę o wielkości 0,5 cm. Do misy multicookera-szybkowaru wlać oliwę, włożyć cebulę i marchewkę.

2

Wybrać program „SMAŻENIE”. Smażyć przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Po upływie 7 minut wcisnąć przycisk „Odgrzewanie/Anuluj”. Do misy włożyć cielęcinę i pieczarki, dodać mąkę, tymianek, liść laurowy, sól i przyprawy, zalać wodą, wymieszać.

3

Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary. Wybrać program „DUSZENIE”, rodzaj produktu „Mięso”. Czas duszenia ustawić na wartość „MAŁE”.

4

Przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór wypuszczania pary i wypuścić parę. Do gotowego dania dodać śmietankę i wymieszać.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!