Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiBiszkopt klasyczny

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 180 g
5 jajek 250 g
Cukier 150 g
Masło śmietankowe 10 g
Proszek do pieczenia 5 g

Sposób przygotowywania

1

W oddzielnym naczyniu ubić jajka z cukrem na gęstą i sztywną pianę. Nie przestając mieszać, dodać mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

2

Misę multicookera wysmarować masłem i wlać do niej ciasto. Zamknąć pokrywę urządzenia. Przyciskiem „Wybór programu” ustawić program „WYPIEKANIE / CHLEB”. Za pomocą przycisku „Czas gotowania” ustawić czas na 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”. Piec do zakończenia pracy programu.

3

Gotowy biszkopt zostawić w multicookerze na 15 minut.

!

Porada: biszkopt można ozdobić ubitą śmietaną i świeżymi jagodami.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!