Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiBeliaszi

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 600 g
Wołowina 250 g
Wieprzowina 250 g
Cebula 200 g
Cukier 20 g
Drożdże instant 15 g
Czosnek 10 g
Olej 1 l
Woda ciepła 300 ml

Sposób przygotowywania

1

Przygotować ciasto: w oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, sól, cukier i drożdże. Nie przestając mieszać małym strumieniem wlać wodę o temperaturze pokojowej. Ciasto wyrabiać rękoma do czasu, aż zacznie odstawać od ścianek naczynia.

2

Misę wysmarować olejem (10 ml), włożyć do niej ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę

3

Przygotować nadzienie: wołowinę i wieprzowinę umyć pokroić w kosteczkę i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Do gotowego farszu dodać sól, pieprz i wymieszać.

4

Ciasto podzielić na równe części po 100 g i każdą rozwałkować do grubości 0,3 cm. Na ciasto wyłożyć niewielką ilość nadzienia i zlepić brzegi, nadając wyrobowi kształt okrągłego pierożka.

5

Do misy multicookera-szybkowaru wlać olej, pokrywę pozostawić otwartą. Wybrać program „SMAŻENIE”. Po upływie 10 minut włożyć 3 beliaszi. Smażyć przy otwartej pokrywie do czasu uzyskania złocistej skórki.

6

Gotowe beliaszi wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej. Następnie czynność powtarzać z pozostałymi beliaszi.

!

Można podawać np. jako dodatek do barszczu czerwonego.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!