Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyBarszcz ukraiński

Czas przygotowywania: 1 godzina 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Świeże żeberka wieprzowe 400 g
Buraczki 300 g (2 szt.)
Fasola Jaś 200 g (szklanka + 1 łyżeczka)
Ziemniaki 200 g (3 szt.)
Śmietana 60 g (1/4 szklanki)
Marchew 50 g (1 szt.)
Kawałek selera, pora i białej kapusty
Koncentrat pomidorowy 25 g (1 łyżka)
Ocet 20 ml (2 łyżki)
Czosnek 10 g (2 ząbki)
Majeranek 10 g (2 łyżeczki)
Liść laurowy 3-4 szt.
Kilka ziaren ziela angielskiego
Sól 5 g (1 łyżeczka)
Woda 1,5 l (6 szklanek )

Sposób przygotowywania

1

Fasolę namoczyć w wodzie na 8 godzin. Żeberka przemyć i oddzielić od siebie. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną, rozprowadzić w wodzie (100 ml). Ziemniaki, kapustę, buraczki i marchew pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Por, korzeń pietruszki i seler posiekać nożem. Czosnek posiekać nożem i wymieszać z solą.

2

Do misy multicookera włożyć wszystkie składniki (oprócz czosnku, roztworu śmietanowo-pomidorowego i octu), zalać pozostałą wodą, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

3

Nastawić program „ZUPA”, czas przygotowywania – 1 godz. 30 minut. Nacisnąć przycisk „START”.

4

10 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać roztwór czosnkowy, sos pomidorowy i ocet, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!