Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaBakłażany Parmigiano

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Bakłażany 200 g
Sos pomidorowy 100 g
Ser mozzarella 50 g
Ser parmezan 20 g
Bazylia świeża 5 g
Oliwa z oliwek 40 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Bakłażan pokroić w kosteczkę o grubości 2 cm, mozzarellę – w krążki o grubości 1 cm, bazylię posiekać nożem, parmezan zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek, włożyć bakłażany.

2

Wcisnąć przycisk „SMAŻENIE / GŁĘBOKI OLEJ”. Obsmażać z dwóch stron przy otwartej pokrywie z dwóch stron przez 10 minut, co pewien czas przewracając.

3

Następnie na każdy krążek bakłażana wyłożyć łyżkę stołową sosu, mozzarellę, bazylię i parmezan. Zamknąć pokrywę.

4

Po 5 minutach anulować program, wciskając przycisk „ODGRZEWANIE / ANULUJ”.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!