Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaBakłażany nadziewane wołowiną

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Bakłażan 300 g
Wołowina (polędwica) 150 g
Pomidory 60 g
Czosnek 60 g
Cebula 50 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Bakłażany przekroić na pół i oczyścić z nasion. Mięso opłukać, razem z cebulą, czosnkiem i pomidorami przepuścić przez maszynkę do mielenia, dodać sól, przyprawy i wymieszać.

2

Połówki bakłażana nadziać farszem i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do misy multicookera, zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „BAKE”. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 45 minut.

3

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Kalorie: 356,1 kcal; białka: 39,64 g; tłuszcze: 6,41 g; węglodowodany: 42,81 g.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!