Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPstrąg zapiekany z serem

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Pstrąg tęczowy 800 g
Pomidory 70 g
Cebula 50 g
Ser twardy 20 g
Zielenina 10 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Pstrąga wypatroszyć, oczyścić z łusek i umyć. Pomidory i cebulę pokroić w kosteczkę o grubości 0,5 cm, zieleninę posiekać nożem, ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

2

Pomidory, ser, cebulę i zieleninę wymieszać. Otrzymaną masą nafaszerować pstrąga, natrzeć go solą i przyprawami. Przygotowaną rybę zawinąć w dwie warstwy folii i włożyć do misy multicookera. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program BAKE. Przyciskami „Hour” i „Min” ustawić czas gotowania na 50 minut. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „Start”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: smak dania będzie bardziej nasycony jeżeli do nadzienia dodamy ugotowane jajko.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!