Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaBakłażany nadziewane orzechami włoskimi

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Bakłażan 300 g
Orzechy włoskie 100 g
Pomidory 70 g
Cebula 40 g
Czosnek 10 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Bakłażany przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z nasion. Orzechy włoskie, cebulę, czosnek i pomidory posiekać nożem, dodać sól, przyprawy i wymieszać.

2

Połówki bakłażanów wypełnić nadzieniem, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do misy multicookera. Zamknąć pokrywę.

1

Przyciskiem „MENU” wybrać program „BAKE”, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania na 1 godz.

1

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: danie podawać ze świeżą zieleniną i sosem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!